20th Jul 2008

Borgerlige planøkonomi-fans

45 procent af danskerne vil af med lukkeloven, fortalte DR i dag. Fornuftigt nok - enhver der har befundet sig i nabolagets søndagsåbne dagligvarebutik - ofte en Fakta af en eller anden grund - har nok sukket højt ved synet af den meterlange kø, der er det mest synlige bevis på, at den frie konkurrence er sat ud af kraft på ugens sidste dag. Paradoksalt, fordi det netop er her, at folk har ekstra god tid til at handle ind.

Det måske nok mest opsigtsvækkende er, at halvdelen af de vælgere, der ved sidste valg stemte på regeringsblokken - V, K, DF og NA - er fint tilfredse med den planøkonomiske bastard i dansk dagligvarehandel. De er åbenbart ikke så borgerlige, at det gør noget. At DF’s vælgere er imod, kan ikke overraske, men det kan kun vække forundring, at man stemmer på V eller K og samtidig mener, at det er helt fint at staten skal bestemme hvornår vi må handle ind.

Her på Blå Stue toner vi rent flag: Lukkeloven hører fortiden til. Staten bør ikke bestemme, om danskerne skal gøre deres indkøb i tidsrummet lørdag kl. 17 til mandag kl. 6 - det kan de sagtens selv styre.

De sidste 5 indlæg af Mads Brandsen

Svar på indlægget

Captcha
Enter the letters you see above.

grupa LGBT