Arkiv for December, 2007

15th Dec 2007

Quick & Dirty-journalistik

I Berlingske har Gunnar Lind Haase Svendsen, lektor & ph.d. ved Syddansk Universitet i Esbjerg, skrevet en glimrende kronik om det han kalder quick & dirty-journalistik. Han forklarer om begrebet:

Jeg har som forsker bemærket en stigende og meget kedelig tendens til det, man kan kalde ’Quick & Dirty’-journalistik. Hermed mener jeg radio-, TV- og avisjournalister, der på en formiddag skraber udtalelser sammen fra mere eller mindre tilfældige ’eksperter’ (dem, de lige kender, og som tilfældigvis var at træffe på kontoret den dag) og herefter sætter brudstykkerne sammen til en artikel eller et program. Kulturforskeren Dominique Bouchet har kaldt det ’blomsterbuket-metoden’. En sådan journalist har en meget lav moral. Det vigtigste journalistiske mål er så hurtigt og problemfrit som muligt at få et eller andet ’i kassen’ før deadline.

Samtidig læser man hos KapitaLisbet omkring en debat på selvsamme avis hvor Kristian Mouritzen forklarer hvor svært, åh så svært, det er at være journalist ved klimatopmøder:

“Vi kan kun håbe, at alvoren er gået op for alle. Og uanset om der er nogle få, der stadig mener, at klimaforandringerne ikke har noget at gøre med det menneskeskabte CO2, så er alle enige om, at der er klimaforandringer. Så langt så godt.

 Og så er det os i medierne, der må forsøge at stykke så mange informationer sammen og servere dem så uafhængigt, kritisk og nuanceret som overhovedet muligt. Ellers gør vi ikke vores job.”

Ganske nuanceret(?) - Lisbet (og andre) har heldigvis ikke ladet forfatteren Kristian Mourtizen slippe let ved denne udåd.

Posted in Journalistik | 2 kommentarer »

grupa LGBT