Arkiv for 'Mark Gray'-kategorien

24th Oct 2007

Så kom valget

I morges omkring halv 9 satte jeg mig ind foran min computer for lige at tjekke lidt e-mails mens jeg ville indtage min morgenmad, der i denne sammenhæng bestod af lidt toast med ost og noget youghurt. Til min store overraskelse, ja jeg fik næsten morgenmaden galt i halsen, fandt jeg ud af, at valget var blevet udskrevet og nu står til afholdelse d. 13. november.

Jeg er for tiden på udveksling på University of Pennsylvania i Philadelphia i USA så for mig vil det blive svært at deltage ’sådan rigtigt’ i valget. Jeg er nemlig aktiv i Radikal Ungdom, og som jeg gjorde under valgkampen i 2005, vil jeg gerne også i gerne yde mit bidrag. Hvervegrundlaget er dog ret så spinkelt på denne side af Atlanten og selv det at skulle foretage afstemningen kan vise sig at blive lidt af en proces; jeg skal jo brevstemme. Faktisk så ved jeg ikke om det hele er så skidt endda. Det Radikale Venstre har valgt at pege på Socialdemokraterne og det skuffer mig en hel del. Hvis jeg havde været hjemme i Danmark under valgkampen, ville jeg have haft svært ved at motivere mig til at føre valgkamp for et projekt som jeg har svært ved at se meningen i. Mit eget ønske er stadig en centrum-højre regering og jeg håber da, at mandaterne falder ud så vi kan få en sådan en.

Hvis det skulle være gået forbi læseren så er jeg en af disse hersen ’højresøgende’ radikale, som Berlingske så smukt har benævnt os. Ifølge den gamle tante så er den radikale folketingsgruppe enige om at pege på Socialdemokraterne idet regeringen, og specielt Fogh, ikke har vist nogen form for samarbejdsvilje efter tronføljeskiftet til Vestager og fremkomsten af Ny Alliance. Et fair argument, men jeg mener dog stadig ikke at der er ret meget at komme efter fra den anden side af folketingssalen.

Jeg synes det er syndt, at man, for at tække vælgerne, har givet op på sin autonomitet. Khader klarede sig forbløffende godt da han blev udspurgt at TV-Avisen vedrørende hvem han ville pege på. Det lød noget i retning af, at Fogh var førstevalg som kongelig undersøger – og så tager man den derfra bagefter. På sin vis var det det samme som Vestager gjorde, blot med omvendt fortegn og med lidt mere tryk på at vi nu har valgt side. Det er meget tydeligt, at folketingsgruppen har følt sig presset til at skulle melde klart ud nu så vi ikke ender i en situation som dengang vi mente Jelved skulle være statsminister. Endnu en fair analyse som jeg nok også kunne være kommet frem til, hvis jeg sad i deres sko.

Men hvad bringer dette mig frem til? Jeg kan måske ikke deltage i valgkampen (i traditionel forstand i hvert fald – internettet er kommet til USA også), men mit kryds på stemmesedlen betyder stadig noget. Jeg vil gå i tænkeboks og nøje overveje hvem der skal have æren af mit kryds. Måske er det rigtigt hvad politologerne siger, at min stemme betyder uendeligt lidt for udfaldet af et valg, men ex ante kan jeg jo ikke vide, om lige min personlige stemme kan gøre en forskel. Jeg tror den vil gøre en stor forskel. Det har den bare at gøre!

Posted in Valg, Det Radikale Venstre, Ny Alliance, Mark Gray | Ingen kommentarer »

grupa LGBT