Arkiv for 'Strejke'-kategorien

17th May 2008

Den umulige kamp

De kærlige pædagoger blæser til kamp. Man vil omsætte en kronisk medvind på velfærdsfronten i folkeopinionen til noget andet end god vilje; man vil endelige lade uudholdeligheden ved de skrigende unger kompenseres af en klækkelig lønforhøjelse. Og de er villige til at strejke. Det er den dårlige nyhed. 

Den gode nyhed er at der intet er at frygte. Selv ikke hvis det skulle komme så langt som arbejdsnedlæggelser, strejker og andre retro-indslag fra industrisamfundet. Thi, vi svage kræfter som uden at kny lader sig stemple som samfundsøkonomisk ansvarlige er beskyttet af en magt større end tusind strejker, millioner af socialistiske ballademagere, eller smarte analyser af et tilsyneladende betragteligt lønefterslæb i den offentlige sektor. 

Pædagogerne skal kæmpe mod en fjende, som de ganske enkelt ikke kan banke – deres egne kunder: De ressourcestærke børnefamilier. 

Her er tale om en gruppe i samfundet med en artikulatorisk magt så stor at det traditionelle fyrværkeri i Tivoli må forstumme, busser og toge må gratis lægge plads til den voluminøse barsels-vognpark, arbejdsmarkedet må undvære gravide medarbejdere i årevis, skolelærere må se skole-hjem-samtaler forvandlet til timelange parlamenteringer; ja, der er eksempler som stjerner på himlen. 

Måske vil børnefamilierne erklære pædagogerne deres solidaritet den første uge. Det er dog derefter ganske givet at enhver støtte vil bortfalde, idet den samfundssikrede familiære idyl vil blive voldsomt truet. For børn er en vigtig ressource for fremtiden, og det berettiger børnefamilierne til at tage for sig af samfundskagen, på samme måde som en nymfoman tager for sig i en sex-shop. 

BUPL har før vist betragtelige kompetencer i fuldstændig at lade hånt om hvilken som helst tendens, for derved at kunne fortsætte sin tilværelse så smertefrit som muligt. Men denne kamel ganske enkelt for stor til at man kan negligere at sluge den. 

De ressourcestærke børnefamilier kommer - og skulle dine politiske mål krydse deres vej, må du hellere indstille dig på at lægge ruten om.

Posted in Strejke, Velfærd, Økonomi | Ingen kommentarer »

grupa LGBT