Arkiv for 'Radikal Ungdom'-kategorien

21st Nov 2007

Ny Alliance, Dansk Folkeparti og ‘tonen i debatten’

Punditokraterne skriver ‘Mr. Law’ omkring hvorfor han ikke stemte på Ny Alliance. Der er faktisk nogle ganske fine betragtninger i indlægget. Helt enig er jeg dog, hvilket måske forklarer hvordan jeg endte med at stemme på Ny Alliance ved dette valg (gengangere blandt læserne vil måske vide, at jeg er aktiv i RU). Mit indlæg handler dog ikke kun om Ny Alliance, men om forholdet mellem dem, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre. Et udklip fra indlægget på Punditokraterne:

Det særligt opmuntrende var Khaders opgør med Jelveds hysteriske dæmonisering af DF. Det tegnede til, at man kunne få et borgerligt-liberalt alternativ, som kunne rykke regeringsmagten i den retning.

Men så gik det galt. Hovedparten af RVs vælgere er folk, der synes at elske pladderhumanismen, og egentlig kun har fravalgt socialismen, fordi de synes, den er utrendy. Disse personer overtog nu NA og snart begyndte NA at gentage de rituelle udfald mod DF.

Radikal Ungdom valgte i løbet af valgkampen at bringe en video som jeg fandt ret så usmagelig. Det er jo ikke fordi, at RUs medlemmer ikke kan se lighederne mellem NA og DRV, men måske netop fordi de kan, der udsendes denne video. Det forklarer hvorfor der skulle sættes ind mod NA så de ikke løb med stemmer. Jeg undrer mig blot over hvorfor man valgte at dæmonisere det parti som vi er mest enige med. Målet helligede desværre midlet.

Det samme gælder for så vidt også dæmoniseringen af DF. Det er alt for ofte tilfældet, at kritikere af DFs politik trækker debatten op på et metaniveau og vil diskutere ‘tonen i debatten’ og ‘anstændighed’. Jeg er selv ihærdig modstander af meget af DFs politik, men nogle gange går dæmoniseringen i selvsving, hvilket vi jo så DRV stå for i sidste valgkamp (Bertel Haarder-videoen). At argumentere ud fra begreber som de førnævnte er at argumentere ud fra ganske abstrakte floskler. Det gavner bare ikke særlig meget - og negative kampagner som de nævnte, er da lige præcis noget der ødelægger ‘tonen i debatten’ og er ‘uanstændigt’. Så igen: Målet helligede desværre midlet.

At kalde hovedparten af DRV og NA vælgerne for ‘pladderhumanister’ bærer dog i samme grad ved til bålet. Essensen er jo, at der er mennesker der er politisk uenige med andre mennesker. At denne umiddelbart sunde, demokratiske tilstand afspores er ganske ærgerligt, men det underkender skam ikke holdningerne. Min løsning er at gå i den anden grøft og lade flere få ordet i debatten. ‘Blasfemiparagraffen’ og ‘racismeparagraffen’ burde tages op til overvejelse igen. Hvordan hører sådan en reguleringen af ytringsfrihedenhjemme i et demokrati?

Før man tager sådan et skridt skal der dog noget andet til. Folk der siger deres meninger nu til dags mandsopdækkes af PET og politiet. Politikere, specielt Pia Kjærsgaard (og Khader?), er blevet overfuset i noget som man næsten kan betegne som vold. Hvordan man løser dette har jeg desværre ikke lige nogle gode bud på nu. Der sættes demokratiets spilleregler for alvor ud af spil. Den dæmonisering af Dansk Folkeparti bærer for mig at se, blot ved til dette bål. Igen: Målet helliger desværre midlerne!

Posted in Dansk Folkeparti, Radikal Ungdom, Blå Stue, Det Radikale Venstre, Ny Alliance | 2 kommentarer »

16th Nov 2007

Anders lytter med…

Nu da Asser Gregersen, Kultur-, ret- og etikordfører for Radikal Ungdom og skribent på Blå Stue, har travlt med eksamener på sit studie vil jeg tage mig tid til at vise folk hen til denne kampagne. Asser har været en af drivkræfterne bagved og jeg må indrømme, at den ser ganske udmærket ud. Jeg håber blot, at den får lov at blive her længere end Radikal Ungdoms sidste kampagne, der blev fjernet efter trusler om foderetten for brud på ophavsret m.v. Hvis du klikker på billedet kan du læse et længere indlæg omkring hvorfor overvågning er så skidt. Her er et kort uddrag:

Løsningen på terrorisme er ikke at opgive vores frihed eller vores retssikkerhed. Vi skal sikre at politiet har rimelige redskaber til at løse problemet uden at frygten styrer vores hånd. Samtidig skal vi gøre langt mere præventivt for at forhindre at terrorismen opstår. Vi skal skabe et Danmark og en verden baseret på tolerance, tillid, respekt og frihed. Vi skal værne om demokrati og holde fast i, at alle er uskyldige og har ret til et privatliv og respekt, ind til andet er bevist. Kun sådan kan vi besejre terrorismen.- Asser Gregersen (RU)

Engang i den snarlige fremtid vil foreningen Nej til øget overvågning, et VU og RU projekt, blive genopstartet. Der vil komme mere information på denne blog når vi når tættere på. Indtil da så kan jeg anbefale at læse mere på IT-Politisk Forenings hjemmeside. Det er bl.a. dem der stod bag ved Linuxdistributionen Polippix, der indeholder en masse forskellige anonymiserings- og krypteringsværktøjer, udover hvad man ellers vil forvente i en Linuxdistribution. Der findes også værktøjer til brug for Windowsbrugere.

Lad mig slutte af med at citere Benjamin Franklin. Jeg sidder selv i øjeblikket i Philadelphia på det universitet som han var med til at starte op. Han må vende sig i sin grav, hvis han så hvordan verden så ud nu…

Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety” - Benjamin Franklin, An Historical Review of the Constitution and Government of Pennsylvania (1759).

Posted in Radikal Ungdom, Overvågning | Ingen kommentarer »

grupa LGBT