Arkiv for 'DFU'-kategorien

13th Aug 2007

For megen handling og for lidt snak

Dansk Folkepartis Ungdom brokker sig i deres nyhedsbrev over kræftbehandlingen her i landet. For mange dør af kræft mener de. Det er jeg da enig i, men så kommer det:
Der er opfundet en vaccine som 12.000 danskere har købt. Skandale! En gruppe danskere har valgt at bruge deres penge på ekstra sundhed?! Hvor får de frækheden fra? De har ikke bare foretaget et valg og købt en forsikring der vil stille dem bedre hvis uheldet skulle være ude, NÆH! De slyngler har gudhjælpemig taget ansvaret for deres egen sundhed og lagt slanterne uden at blive tvunget til det af staten. Føj!

Hvis der så var tale om en vaccine der var helt ude for den almindelige danskers rækkevidde kunne jeg måske endda forstå DFUs tilgang til sagen, men det er det ikke. Vaccinen koster omkring 500 kroner. Nuvel med vores skattesystem skal man da arbejde lidt, men helt ærligt, ude for rækkevidde er det vist ikke?

Den danske stat stiller et godt sundhedssystem til rådighed for borgerne. Kunne det være bedre? Helt sikkert, men der er trods alt sjældent tale om at folk dør på gaden. I nogen kredse er det følgende blasfemisk tale, men jeg prøver det alligevel; Andre mennesker får det ikke nødvendigvis dårligere af at jeg får det bedre! Kræftpatienterne får ikke mere kræft af at min kæreste undgår det. Tværtimod faktisk, for så kommer ventelisterne da ned?
Selvom nogle danskere skulle tage initiativ til at købe kræftvaccinen vil der stadig være et glimrende sundhedssystem til at tage sig af dem der hellere bruger plovmanden på smøger og cancergrill end vaccinen.

At der muligvis kan være en samfundsøkonomisk fordel ved at forebygge kræften ved give unge piger vaccinen sammen med MFR´en i stedet for at poste penge ind i behandlinger når pigerne er blevet 55 år, er en anden, langt mere fornuftig snak, som DFU desværre ikke svinger sig op til. I stedet slutter DFU med at kræve at vaccinen tilbydes alle over skatten. Et passende svar på dette kunne måske være at spørge DFU om mælk og vitaminpiller, der har vist sig at have en positiv virkning mod brækkede knogler også skal finansieres af det offentlige? Kan vi i det hele taget tillade at nogen får det bedre end os andre, bare fordi de har lyst?

Posted in DFU, Blå Stue | 8 kommentarer »

grupa LGBT